OM NIELS BJERRE POULSEN

  • Historiker. Niels Bjerre-Poulsen har en Ph.D. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. I dag fokuserer Niels' forskning på USAs politiske historie, amerikansk kultur, det amerikanske præsidentskab og USAs udenrigsforbindelser. Han interesserer sig særligt for de langsigtede kulturelle skift inden for De Forenede Stater og deres indflydelse på politik. Desuden undersøger han valgprocesser, ideologier, strukturer og repræsentationer af magt og udformningen af den offentlige politik.
  • Lektor. I dag er Niels Bjerre-Poulsen lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet. I 2005 blev han tildelt FUHUs Formidlingspris og i 2015 blev han tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik. I 2018 blev han af universitetet indstillet til Forskningsministeriets formidlingspris.
  • Forfatter. Niels Bjerre-Poulsen er forfatter og medforfatter til en lang række bøger. Han er særligt anerkendt for Vietnamkrigen – en International Historie 1945-1975 (2015), som kald ”et moderne hovedværk” (Jyllandsposten) og ”et lærestykke i, hvordan man bedriver saglig og begavet forskningsformidling til et oplyst publikum” (Kristeligt Dagblad).

Populær kommentator på amerikansk politik

  • Med mere end tusind interviews for dansk offentlig radio og de nationale tv-netværk er Niels Bjerre-Poulsen en af de mest anvendte kommentatorer på amerikansk politik. 

Foredrag

  • Niels Bjerre-Poulsen vil med sine foredrag oplyse deltagerne om amerikas historie, politik og kultur på underholdende og professionel vis. Han tilbyder en bred vifte af foredrag, som går i dybden med forskellige vinkler på USA - men Niels er altid åben for dine specifikke ønsker. 

Niels bjerre poulsen

Kontakt Niels Bjerre Poulsen

Har du spørgsmål, eller ønsker du at booke et foredrag? Så er du altid velkommen til at kontakte Niels Bjerre-Poulsen for mere information.